Niet-statutair directeur

Dat het aanbeveling verdient om ook bij (dreigend) ontslag van een niet-statutair directeur contact met ons op te nemen zal hierna uit het aan te halen praktijkvoorbeeld blijken.

Praktijkvoorbeeld

Een directeur – niet zijnde statutair bestuurder – was langdurig ziek geweest, in welke periode hij door zijn werkgever, een grote internationale onderneming, werd doorbetaald. Een periode van 24 maanden liep ten einde waarna zijn dienstverband kon worden beëindigd. De directeur voelde zich echter weer goed en zou op zichzelf genomen weer aan het werk kunnen gaan, maar zijn functie werd inmiddels waargenomen door een opvolger die zijn bureauplaats had ingenomen, etc. Wij adviseerden de directeur niettemin om zich de volgende ochtend naar kantoor te begeven en zijn werkzaamheden zoveel mogelijk te hervatten. Aldus geschiedde, waarbij zijn mede directieleden en andere werknemers stomverbaasd waren om hem weer aan te treffen. Niemand had er op gerekend dat hij weer zou komen opdagen. Hierop werd door de advocaat van de werkgever met ons contact opgenomen. In de daaropvolgende onderhandelingen wisten wij een substantiële afkoopsom voor cliënt te bedingen, dit derhalve ondanks het feit dat hij slechts in naam directeur was.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog een vraag?

Neem dan vrijblijvend contact op of bel ons op 035 – 601 50 80.

Van der Goen advocaten helpt u graag en heeft al meer dan 45 jaar praktijkervaring op het gebied van arbeidsrecht en vennootschapsrecht.